17:16:22 - چهارشنبه 3 مه 2017
سرمقاله
ماکیاولیسم انتخاباتی
بی تردید عرصه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری عرصه تلاش برای خدمت به بندگان خداست تا با اعتبار علم و معرفت و تامین رفاه و آسایش آنان مسیر، سیر به سوی حق را برایشان هموار نماید.

ارس رسا – بی تردید عرصه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری عرصه تلاش برای خدمت به بندگان خداست تا با اعتبار علم و معرفت و تامین رفاه و آسایش آنان مسیر، سیر به سوی حق را برایشان هموار نماید.

در واقع کاندیداهای ریاست جمهوری باید در کورس رقابت خدمت با شرف ترین و الهی ترین ابزار باشند.

مروری بر ادوار گذشته انتخابات ریاست جمهوری نشان می دهد که آن مرد مدعی پاکدستی از سال ۱۳۸۴ یعنی انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری عناصری را وارد تبلیغات انتخاباتی کرده است که به مرور در حال تحکیم خود در فرهنگ انتخاباتی کشور است.

این عناصر بر خلاف ارزش های حاکم بر جمهوری اسلامی ریشه رحمانی و روحانی ندارد بلکه اغراق، هتاکی، دروغ گوئی و سوء استفاده از نیازها و اضطرارهای مردم است و کم اطلاعی و برخوردهای احساسی گروه ها و اقشار مردم را ضمینه و ابزار رقابت خود قرارداده است و در این زمینه از متخصصین جنگ روانی و رسانه های تنگ نظر بهره وافری می برد.

ورود غیر اخلاقی به صحنه رقابت های انتخاباتی که بیشتر بوی ماکیاولیستی می دهد نه تنها حق انتخاب مردم را برای رای دادن آگاهانه و آزاد منشانه مخدوش می کند، بلکه دور فعالیت های انتخاباتی را که می تواند به تقویت و ارتقا فرهنگ عمومی کمک کند از بین می برد و به جای ارتقا فرهنگ سنت های غلط و مضری را پایه ریزی می کند.

بدون شک شش کاندیدای تایید صلاحیت شده انتخابات دوازدهمین ریاست جمهوری اسلامی ایران از افرادی هستند که سال ها در خدمت مستقل ترین و آزاد اندیش ترین ملت دنیا بوده اند و به خوبی چهارچوب های کلی مدیریت را می شناسند بنابراین انتظاتر نمی رود بعضی از این کاندیداها راه کسی را پیش بگیرند که بعد از دو دوره ریاست جمهوری حتی صلاحیت کاندیداتوری را هم از دست داد.

کاندیداهای ریاست جمهوری به خوبی محدودیت های داخلی و کارشکنی های بین المللی را می شناسند و بر تقسیم وظایف قوای سه گانه اشراف دارند بنابراین نباید وعده هایی را که استعداد اجرای آن ها در کشور وجود ندارد و یا تصمیم و تصویب آن به قوه ای غیر از قوه مجریه محول شده است بدهند.

برنامه های اغراق آمیز اشتغال، پرداخت های نجومی یارانه ای، جهش خارق العاده درآمد ملی از جمله اموری است که اگر کسی وعده آن را بدهد یا جاهل است یا سوئ استفاده کننده از نیازهای اضطراری مردم.

شاید تکیه بر بی اطلاعی و یا احساسات بعضی از اقشار جامعه بتواند توفیقی در رقابت های انتخاباتی ایجاد کند اما آرایی این چنین می تواند به مدیریت غاصبان ولایت شبیه بتاشد نه حکومت امیرالمومنان(ع)

یادمان باشد که آموزه ائمه(ع) برای ما این است که شکست ظاهری صداقت بعضی از پیروزی موقت نیرنگ و خطا است و این وعده الهی است که پیروزی نهایی از آن اصحاب خیر است.

منتشر شده در سرمقاله نشریه عصر اقتصاد

سیف الله یزدانی

تازه های خبر
آمار وبسایت
  • بازدید امروز: 5333
  • بازدید دیروز: 7132
  • کل بازدیدها: 4804948
وب لوکس موسسه خیریه آرزو وب لوکس وب لوکس وب لوکس وب لوکس
چندرسانه اي