ارس رسا – رضا امیرپور: گسترش شهرها و افزایش روزافزون جمعیت شهرنشین به گونه ای است که باعث شده کیفیت خدمات شهری و مدیریت محلی بر اقتصاد کشور تأثیری غیرقابل انکار داشته باشد و فعالیت های اقتصادی تا حد زیادی تحت تأثیر ویژگیها و کیفیت خدمات و فعالیت هایی قرار گیرد که عمدتاً توسعه شهرداریها و با مدیریت و نظارت افراد فنی و متخصص و توانمند صورت گیرد. بدین لحاظ و با توجه به این واقعیتها ضرورت دارد بخشی از عمده مشکلات شهر پارساباد را که ناشی از بی تدبیری و ضعف شهردار به عنوان مدیر شهر و شورای شهر به عنوان نمایندگان محلی مردم و ناظر بر اعمال شهردار میباشد،جهت تنویر افکار عمومی مردم قدرشناس پارساباد گوشزد نمایم، تا شاید در این واپسین زمان باقیمانده از عمر شورا و شهردار تلنگری خورده و به خود آیند و شاید بتوانند بخش کوچکی از نقاط ضعف خود را پوشش دهند.
البته از شهرداری که در نیمه شب از خواب ناز بیدارش می کنند و نازش را می کشند و بدون گرفتن برنامه کاری و رزومه اش از او می خواهند که شهردار شود و از بعضی از اعضای شورای شهری که توقعات و منافع شخصی و مادی خود را بر مصلحت مردم و شهر و منافع عمومی ترجیح می دهند بیشتر از این نمی توان انتظار داشت.
جهت تنویر افکار عمومی و آگاهی شهروندان با مشکلات و معضلات موجود در شهر ، همچنین عملکرد شورا و شهرداری نکاتی را بصورت تیتر وار آورده و در بخش های بعدی مشکلاتی را که در دوره کنونی شورا و شهردار با وجود فیگور گیری ها و وعده های رنگی که در آغاز بکار شورا و شهردار(برابر اسناد و مدارک) به خورد مردم داده بودند، دست نخورده باقی مانده و از ضعفهای اصلی مجموعه شورا و شهرداری است، مطالبی را عنوان خواهیم کرد.
۱-طرح جامعه آرمانی یا همان مدینه فاضله که دوستان قولش را داده بودند سرانجامش چه شد ؟
۲- سازمان بخشی به نظافت شهر و بهبود عبور مرور و زیباسازی سیما و منظر شهر چه بر سرش آمد؟
۳- ساماندهی و صیانت از محدوده و حریم شهر کجاست؟
۴- رونق اقتصادی فعالیتهای شهر، کو و کجاست و کی آغاز میشود؟
۵- بهبود شبکه های ارتباطی و نظام حمل و نقل زباله و رفع مشکل ترافیک چه زمانی انجام میشود؟
۶- توسعه فضای سبز عمومی و تفرجگاهی در کدام نقطه از شهر انجام شده است.
۷- بهسازی و نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده شهر با آن همه سر وصدا و بوق و کرنا چه بر سرش آمد؟
۸- برنامه ریزی برای تولید و درآمد پایدار شهرداری که در بدو ورود و در حضور مسئولان و خبرنگاران از افزایش هشتاد درصدی در آمد شهرداری سخن میگفتند،به کجا رسید و آیا اصلاً برنامه ای وجود دارد؟
۹- برنامه تحول منسجم و عادلانه در حوزه قوانین و مقررات شهری و شهرداری برای حفظ حقوق شهروندان که روزانه دهها نفر بدون دریافت پاسخی مستدل و با الفاظ و رفتار ناشایست روانه خانه هایشان میشوند چه بر سرش آمد و چرا یک درصد از آن اجرا نشده و کسی آن را نمیبیند؟
۱۰- تحول و ارتقاء نیروی انسانی حوزه منابع انسانی شهرداری چه بر سرش آمده و چرا پس از گذشت ماهها از انتخاب آقای شهردار تاکنون ایشان نتوانسته حتی یک تغییر جزیی در ساختار و مسئولین واحدهای شهرداری بوجود آورده و شیوه کار را عوض کند و فردی متخصص و مجرب را جایگزین فرد غیر متخصص دیگر کند؟
۱۱- در زمینه ارتقاء سطح تکنولوژیکی اداره شهر و شهرداری همگام و هم تراز با آخرین دستاوردهای روز دنیا در این حوزه ها همانند سایر شهرهای کشور چه اقداماتی انجام گرفته و چرا هیچ شهروندی اثری از آن نمیبیند؟
۱۲- در زمینه ارتقاء فرآیندها و تصحیح روش های مدیریت شهر و شهرداری چه اقدامی انجام شده است؟
۱۳- در زمینه فرهنگی و آگاهی بخشی و تسهیل امور شهروندان که در برخی موارد با کتک کاری و دست به یقه شدنها و گاها با دخالت نیروهای امنیتی همراه است ،چه اقدامی صورت گرفته است؟
۱۴- بحث تمرکززدایی بازارچه ها و امکانات تجاری از یک نقطه از شهر و گسترش آن به محلات و شهرکهای جدید و سایر نقاط شهر با وجود دخالت مستقیم دادستان محترم نیز همراه بود،به کجا انجامید و چرا در این خصوص اقدامی انجام نمیشود که حداقل بخشی از مشکلات ترافیکی و شلوغی قسمتی از شهر کاسته شود؟شلوغی و انسداد معابری که داد شهروندان را نیز در آورده است و گاها برخی خانواده ها در ساعاتی از روز به دلیل ترس از شلوغی و ناهنجاری موجود جرات پا نهادن به معابر را ندارند.
۱۵- چرا کارکنان شهرداری نظم و انظباط ندارند و متناسب با تخصص و تجربه آنان در ردیف شغلی متناسب بکار گرفته نمیشوند و چرا بعضی از آنان بلاتکلیف و بلا سازمان هستند و حتی بعضی از آنان اصلاً در محل کار نیستند و حتی بعضی از آنان محل کار و سازمان خود را نمی دانند و نمیشناسند؟
۱۶- دلال بازی و معامله گری بعضی از پرسنل شهرداری و شورای شهر چرا جلویش گرفته نمیشود تا به حدی برسد که سایر ارگانها دخالت کنند و آبروی چندین ساله شهرداری و شورای شهر این چنین خدشه دار شود؟
۱۷- چرا به بعضی از کارکنان این همه اضافه کار و مزایا و مأموریت بدون ضابطه داده میشود درحالیکه خیلی از پرسنل از فقر و ناتوانی زجر میکشند؟
۱۸- جناب شهردار که از همه امکانات شهرداری به عنوان یک موسسه نیمه دولتی و حقوق و مزایای بالاتر از حد انتظار سالها بهره برده، چرا دغدغه رعایت حقوق شهروندان را نداشته و توجهی به خواسته های مردم و مشکلات آنان نمیکند و با غرو و تکبر برخورد میکند؟
۱۹- چرا آقای شهردار شهروندان و ارباب رجوع را پس از چندین بار مراجعه به دنبال نخود سیاه میفرستد و آنان را برای تعیین تکلیف کوچکترین کار به دیگر بخشها و قسمتهای دیگر اداره که چندین بار شاهد آن بوده ایم ،میفرستد و اگر توانایی رفع مشکل را ندارند برای مردم بیشتر مشکل نتراشند.
۲۰- چرا جناب شهردار و شورای شهر این همه هزینه های مردم را جهت دریافت پروانه ساختمانی و سایر خدمات بالا بردهاند و نارضایتی ایجاد نموده اند؟
۲۱- چرا از امکانات و ماشین آلات بیکار و کارخانجات شهرداری بصورت امانی یا پیمانکاری استفاده نمیشود؟و چرا ماشین آلاتی که بنام برخی پیمانکاران و دوستان و نزدیکان شهردار در این مجموعه روزانه چه با کارکرد و چه بی کارکرد برایشان ساعات کاری رد میشود؟
۲۲-بعد از گذشت این همه سال چرا شهرمان یک پارکینگ عمومی درست و حسابی ندارد ؟
۲۳- طولانی شدن روند اجرای پروژه ها
۲۴-لزوم جذب بیشتر سرمایه گذاران
۲۵-ضرورت تکریم بیش از پیش ارباب رجوع در شهرداری
در پایان مطالب عرض میکنم این موارد تنها بخش کوچکی از مشکلات موجود بوده و مردم خیلی از مسائل دیگر رنج میبرند و به عقیده بسیاری اگر این همه پول و اعتبار و درآمد را در اختیار ضعیف ترین کارشناس شهرداری هم قرار میدادند بهتر از این مدیریت و کار می کرد و پروژه های بهتر و بیشتری را اجرا می کرد.