12:01:19 - سه‌شنبه 2 مه 2017
آب‌ پاکی بر دست قالیباف و رئیسی
وعده افزایش یارانه‌های نقدی که از سوی دو کاندیدای اصولگرای ریاست‌جمهوری مطرح شده، هرچند از سوی این دو نامزد، برای سه ‌دهک ضعیف جامعه اعلام می‌شود، اما از همین منظر هم امکان تحقق ندارد، مگر به قیمت فروریختن و فشار مضاعف بر دهک‌های میانی و کسری شدید بودجه و تورم ناشی از ورود نقدینگی بالا به جامعه.

ارس رسا – هرکه بگوید فرقی نمی‌کند. باز هم قالیباف و رئیسی وعده می‌دهند. وعده‌هایی که هم کارشناسان می‌دانند توخالی است و هم مسئولانی که سال‌هاست بر مسند نشسته‌اند. وعده افزایش یارانه‌های نقدی که از سوی دو کاندیدای اصولگرای ریاست‌جمهوری مطرح شده، هرچند از سوی این دو نامزد، برای سه ‌دهک ضعیف جامعه اعلام می‌شود، اما از همین منظر هم امکان تحقق ندارد، مگر به قیمت فروریختن و فشار مضاعف بر دهک‌های میانی و کسری شدید بودجه و تورم ناشی از ورود نقدینگی بالا به جامعه.

به گزارش نامه نیوز، حتی وقتی رئیس‌ مجلس هم وارد ماجرا می‌شود و تأکید می‌کند کاندیداها وعده غیراصولی ندهند، دردی دوا نمی‌شود تا آنجا که علی لاریجانی، رئیس مجلس به ناچار پا را فراتر نهاده و موضوعی را مطرح می‌کند که مستقیما به دو کاندیدای خاص ریاست‌جمهوری برمی‌گردد. لاریجانی دیروز در نشستی با فرهنگیان استان قم گفت: سالانه یک‌میلیون و ۵٠٠ هزار میلیارد ریال یارانه در کشور داده می‌شود که با توجه به درآمدها و هزینه‌های دولت افزایش آن امکان‌پذیر نیست چراکه دولت پولی برای پرداخت آن ندارد.

امکان افزایش ٢ یا ٣ برابری یارانه‌ها وجود ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات برخی مبنی بر افزایش دو یا سه برابری یارانه‌ها گفت: در شرایط فعلی اقتصادی کشور، دولت توان افزایش دو یا سه برابری یارانه‌ها را ندارد. لاریجانی شرایط فعلی اقتصادی کشور را بسیار پیچیده عنوان کرد و با اشاره به گشایش‌های اقتصادی ناشی از برجام و افزایش درآمدهای نفتی کشور، افزود: با وجود اینکه پس از برجام فضای اقتصادی کشور بهتر شده و درآمد کشور افزایش یافته ولی این علاج کار نیست و علاج کار افزایش کارآفرینی و تولید در کشور است.

پاسخ قاطع لاریجانی به رئیسی

البته رئیس مجلس، تنها وعده یارانه‌ها را هدف قرار نداد و به وعده افزایش وام ازدواج از سوی رئیسی هم اشاره‌ای کرد: حقیقت این است؛ تا زمانی ‌که اقتصاد کشور شکوفا و ثروت ایجاد نشود، امکان افزایش وام‌های ازدواج، یارانه، وام مسکن و سایر خدمات وجود ندارد چراکه دولت پولی برای پرداخت ندارد.لاریجانی تأکید کرد: اشکال آموزش عالی این است که رشته‌هایی را که زمینه کار در کشور در آنها وجود ندارد، آموزش می‌دهد.

وی اتکا به دولت برای تولید را کار نادرستی دانست و ادامه داد: باید دولت کوچک و چابک شود تا هزینه‌ها کاهش یابد و در این راستا باید انتظارها از دولت را کاهش داد چراکه دولت باید نقش نظارتی داشته باشد. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت باید بسترساز فعالیت مردم و بخش خصوصی در حوزه تولید و نه رقیب مردم باشد و چنین دولتی نمی‌گذارد استعدادها در کشور شکوفا شود.لاریجانی گفت: مزیت‌های استان باید اولویت‌بندی شود تا حرفه‌های متناسب با این اولویت‌ها آموزش داده شود.رئیس مجلس با بیان اینکه پنج‌میلیون‌و ۵٠٠ هزار میلیارد ریال پروژه نیمه‌تمام و کلنگ‌زنی‌شده در کشور وجود دارد، ادامه داد: توصیه ما این است که در کشور دیگر کلنگ زده نشود و تنها بعد از فراهم‌شدن پول و اعتبار لازم برای ساخت و اتمام پروژه کلنگ‌زنی صورت گیرد.

صرف ٢٠٠ میلیارد دلار پول برای ساخت آپارتمان‌های خالی از سکنه

وی استفاده صحیح از درآمدهای کشور را ضروری دانست و گفت: ٢٠٠ میلیارد دلار پول برای ساخت آپارتمان‌هایی در کشور هزینه شده که خالی از سکنه هستند و منابع کشور جایی هزینه شده که کارکرد ندارد.

پیش‌تر «شرق» گزارشی درباره بار مالی ناشی از افزایش یارانه‌های نقدی منتشر کرده بود. در آن گزارش هم نوشتیم: با محاسبه سرانگشتی آنچه این دو نامزد ریاست‌جمهوری مدعی شده‌اند، با درنظرگرفتن یارانه ۴۵هزار و ۵٠٠ تومانی، بار مالی این افزایش یارانه‌ها، به رقم ١٣۶هزار و ۵٠٠ تومان یارانه نقدی برای هر فرد می‌رسد. این رقم با درنظرگرفتن جمعیت ٧۵ میلیونی کشور، به ١٠هزار و ٢٣٧میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان در هر ماه و ١٢٢هزار و ٨۵٠ میلیارد تومان در سال می‌رسد. این رقم در چهار سال ریاست‌‌جمهوری هر قوه مجریه، به ۴٩١هزار و ۴٠٠ میلیارد تومان بالغ می‌شود. رقمی که تقریبا دو برابر بودجه کل کشور خواهد بود. با این اوصاف محل ایجاد آن اصلا مشخص نیست و از سوی دیگر با فرض اجرائی‌شدن آن، از آنجا که محل پرداخت یارانه‌های نقدی از محل هفت حامل انرژی (بنزین، گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گاز طبیعی و برق) قابل تأمین است، در نتیجه باید انتظار افزایش قیمت حامل‌های انرژی را داشته باشیم که آثار مخرب آن بر تورم، معیشت، بی‌کاری، قاچاق و … بر کسی که اجرای فازهای نخست هدفمندی یارانه‌ها را با پوست و استخوان لمس کرده، پوشیده نیست. برخی از اقتصاددانان می‌گویند این‌گونه بیان مسئله از سوی برخی کاندیداها توهین به شعور مردم محسوب می‌شود، اما این فقط کارشناسان نیستند که برای آگاه‌کردن مردم پیش‌قدم شده‌اند، بلکه برخی مسئولان هم وارد عمل شده‌اند. رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دراین‌باره گفته بود: «نباید به شعور مردم توهین کرد، اینکه یارانه‌ها را وسیله قرار دهیم و به نوعی انتخابات را به مزایده بگذاریم، کار غلطی است». کاظم جلالی تأکید کرد: «بهترین حالت در صحنه انتخابات این است که کاندیداها برنامه‌های خود را اعلام کنند». او ادامه می‌دهد: «دوران سوپرمن‌بودن گذشت؛ اینکه افراد خودشان را طوری معرفی کنند که یک‌شبه می‌توانند مشکلات را حل کنند، گذشته است».

تازه های خبر
آمار وبسایت
  • بازدید امروز: 250
  • بازدید دیروز: 7817
  • کل بازدیدها: 4945092
وب لوکس موسسه خیریه آرزو وب لوکس وب لوکس وب لوکس وب لوکس
چندرسانه اي